Vi är förälskade! Förälskade i rasen Grand Basset Griffon Vendeen. 

Har tidigare haft andra raser som bla Drever, Wachtel, Rodhesian Ridgeback. Alla dessa raser har sina olika fördelar och alla våra hundar har varit högt älskade. Men det är något väldigt speciellt med GBGV´n det är vi rörande överens om i familjen. Deras vänliga och tillgivna sätt, deras glädje och energi smittar av sig på hela tillvaron. Våra hundars upptåg och uppfinningsrikedom upphör aldrig att förvåna. För oss har mötet med denna ras blivit en livslång förälskelse.
Vi har nu även utökat kenneln med ännu en ras Basset Fauve de Bretagne. En härlig ras med ett mjukt och följsamt sinnelag. Ett bra komplement till våra Grand som har en lite tuffare attityd. 


Våra hundar andvänder vi till Jakt och viltspår.

Båda dessa bassetraser kräver mycket tålamod att jaga in. Men har du tålamod och lägger ner en del i arbetet på att jag in din hund så får du en bra drivande hund med ett härligt skall och en klockren återgång. 

 

Erfarenhet och Utbildning

Vi har lång erfarenhet av hundar i allmänhet och jakt och spårhundar i synnerhet. 

Catrin håller Viltspårkurser och är den som ser till att hundarna är tillsnyggade när det är utställningsdags. 

Lennart har lång erfarenhet av att jaga med hund och lägger ner många timmar i skogen tillsammans med hundarna under jaktsäsongen.